Miquel Franco Palou és el nom que quedarà escrit per a la història del clàssic Trofeu de s’Indiot, prova que tanca el calendari ciclista balear

El Club Ciclista Artanenc ha disputat, avui, el que any rere any tanca el calendari ciclista de les Illes Balears, el Trofeu de s’Indiot. Els artanencs només tenien representació en una de les proves que s’han disputat avui i ho feien amb Joan Danús, Toni Ferragut, Tomeu Coll i Miquel Franco.

Des d’abans de començar la carrera els blaus tenien una estratègia clara: dominar la carrera i fer que Franco arribés en les millors condicions possibles al final de carrera en cas que s’arribés amb el grup compacte i s’hagués de disputar l’esprint.

I així ha estat. Encara no havien transcorregut dues voltes de la carrera i els quatre corredors artanencs comandaven el gran pilot ocupant les primeres posicions, fet que permetia poder sortir aviat als atacs rivals i evitar sorpreses. Des d’aquest mateix moment hi ha hagut un corredor escapat amb una distància totalment controlada pel grup. Ha estat quan faltaven tres voltes per acabar, que els nostres han decidit augmentar una mica la marxa i han superat l’home de cap de carrera. Una vegada arribats a aquest punt, només s’havien de seguir controlant els atacs rivals i procurar que el nostre sprinter anés el més còmode possible.

A la darrera volta, a falta de dues corbes, ha estat quan hi ha hagut un atac contundent que una vegada més ha trobat resposta del bloc artanenc i que ha aprofitat Franco per entrar a la darrera corba de la carrera ja en primera posició per acabar rematant una tasca tàctica d’equip que no hauria pogut sortir millor.

Així posam, posam la cirereta al pastís a una temporada que ens fa veure la 2022 amb molta il·lusió.

CLASSIFICACIÓ