Els corredors del Club Ciclista Artanenc donen per encetada la temporada 2022 després de participar en la Marabans Mountain Bike Marathon disputada a Son Serra de Marina.

Un any més la prova del Rancho Grande ha tornat a ser el tret de sortida per la temporada ciclista balear i enguany hi ha hagut una àmplia participació del club artanenc. Aquesta prova es disputava per parelles i els nostres representants foren: Artigues/Mestre, Danús/Bonnin, Gili/Company, Sansó/Company, Rosselló/Rosselló i Amer/Ginard en la categoria masculina i Ferragut/González en categoria mixta.

La carrera, amb sortida al ranxo transcorria per camins amb molt poca complicació tècnica, el que va fer que des del principi fos una carrera més ràpida del que s’acostuma en mountain bike. Les parelles Artigues/Mestre i Danús/Bonnin van aconseguir entrar en el grup capdavanter i van poder aguantar amb els millors fins pràcticament meitat de carrera, on es va fer una altra selecció deixant només quatre parelles al cap de la cursa. Així i tot, els nostres van trobar el seu ritme a mesura que passàven els quilòmetres i les dues parelles van entrar en top20 (Artigues/Mestre, 16ns i Danús/Bonnin 19ns). Molt a prop d’aquestes posicions d’honor també hi va quedar l’artanenc Miquel Gili, que va disputar la carrera amb el sant joaner Pau Company (26ns).

Mentre per davant hi havia una lluita per les posicions més respectables, una mica més enrere vam poder veure una molt bona carrera de la parella Sansó/Company que es van quedar a les portes d’entrar entre els 50 primers (51ns).

La parella artanenca mixta no va tenir el seu millor dia, tot i que van comandar la carrera les dues primeres voltes, van anar de més a menys i a meitat de carrera ja eren els 3rs de la seva categoria i estaven a punt de ser absorbits pels seus perseguidors, que una vegada els van agafar, van aconseguir mantenir la lluita pel podi fins a la darrera volta, on els artanencs van tenir una baixada física important i van veure com els darrers 5km se’ls escapava el podi. Així, 4ts de la seva categoria i 80ns de la general.

Les parelles Rosselló/Rosselló i Amer/Ginard no van acabar la carrera.

Per altra banda, des d’aquí també volem transmetre la nostra enhorabona als artanencs Francesc Nicolau i Pere Ginard que van acabar en 2na posició.